Nieuwbouw Woudbloem 1050 Open kuip

 

Schip: Woudbloem

 

 

 

Het schip wordt gebouwd van 4 mm scheeps-bouwplaat gestraald en voorzien van twee-componenten menie. De ondergrond bestaat uit een tweecomponenten industrielak met een tweecomponenten aflak. De kleurstelling is blauw huidplaten verschansing met rode biezen en de opbouw is licht crème. De afwerking van het onderwater schip gebeurt d.m.v. antifouling.

De dekken van het schip worden met antislipverf behandeld. Behalve de dakrelingen zijn ook de 4 bolders, de railing rondom, de midden kikkers en de mastvoet in RVS uitgevoerd.

 

 
 
nieuwbouw_1050.jpg

Besturing:

Hydraulisch vanuit stuurhuis, Vetus mt 52.

Noodbesturing + kortsluitkraan. De roerkoning is vetgesmeerd. Bediening van de motor door middel van een top montage vanuit de stuurkast.

Extra bedieningen door middel van servo is een optie.

 

Elektrische installatie:

In het schip bevinden zich 2 x 120 Ah accu’s deze worden gescheiden door een schakelaar.

Standaard is een Vetus boegschroef ingebouwd.

In het stuurhuis bevinden zich 4 plafonnières, in de kuip 1 lichtpunt, in de roef 4 plafonnières en 2 leeslampjes. Er zijn twee 12 Volt pluggen.

Er is een aansluiting voor radio en TV. Complete navigatieverlichting. Verder twee ruitenwissers, twee lenspompen en een claxon. Op de stuurstand bevindt zicht een schakelpaneel met 12 zekeringen. De 220 Volt installatie beschikt over 2 geaarde stopcontacten, een aardlek-schakelaar en een walaansluiting.

Een omvormer is een optie.

 

Watervoorziening:

Het waterdruksysteem heeft een elektrische pomp. De watertank is van roestvrijstaal en heeft een inhoud van 300 liter. In het kombuis bevindt zich een mengkraan.

De boiler is met 500 Watt verwarmingselement aangesloten op de wal-stroominstallatie en koelsysteem van de motor. In de toiletruimte bevindt zich een

elektrisch toilet welke is aangesloten op de vuilwatertank (inhoud 300 liter) of via een driewegkraan naar het opper-vlakte water.

De douche is voorzien van afvoersysteem en gordijn. In de toiletruimte bevindt zich een was-bakje met mengkraan.

 

Koken / verwarmen / koelen:

Eberspächer heteluchtverwarming. Coolmatic 45 liter 12 Volts energiezuinige koelkast. Gasbun achter in de kuip met elektrisch afsluitrelais welke wordt bediend vanuit de stuurhut.

 

Ramen:

Alle ramen zijn van 6 mm gehard glas in aluminium profielen. Bij de stuurstand bakboord en stuurboord bevinden zich een klapraam. In de voorpiek bevinden zich 2 te openen patrijspoorten en in de toiletruimte 1. In de kajuit bevinden zich twee te openen patrijspoorten en een vluchtluik (50 x 50 cm). In de toiletruimte bevindt zich 1 patrijspoort.

 

Betimmering:

Geheel in teak met massief lijstwerk en ronde hoeken. Vloeren zijn belegd met teak en essen deeltjes. Het schip heeft een stahoogte van 2 meter,

voor in de punt twee slaapplaatsen van 2 meter, een toiletruimte, een keuken en in het stuurhut een bank met ronde hoekjes.

 

Stoffering:

Wordt naar wens uitgevoerd op basis van een stelpost. Standaard wordt het schip geleverd met gestoffeerde en geprofileerde kussens in het

stuurhuis en gordijnen rondom. De matrassen (10 cm dikte) worden met een neutrale tijk overtrokken.

 

Afwerking schip:

RVS-railing rondom.

 

Geluidisolatie:

De motorkamer bevindt zich onder de kajuit. De vloer is geïsoleerd met geluiddempende plaat.

 

Afleveringspakket:

4 landvasten, 4 stootwillen, vlaggenstok met landenvlag, geusje voorop, 50 liter dieselolie en 2 kg brandblusser nabij stuurstand.

 

Motorinstallatie:

Vetus Deutz, type D 4.29 65.4 pk bij 3.000 rpm.

Keerkoppeling Hurth HBW 250, vertraging 2:1 rechtsdraaiend. Koelsysteem is interkoeling met een water-gekoelde uitlaat. De motor wordt oliegekoeld.

Schroefassysteem vetgesmeerd met vetpers asdiameter Ø 35 mm. Schroef 4-blads.

Flexibele koppeling, type Uniflex.

 

CE normering:

De Woudbloem 1050 wordt met CE-certificaat geleverd, ontwerpcategorie C.

 

 
  
Ga naar boven