De Woudbloem 10.50 Open Kuip 

1. De Woudbloem 10.50 OK is gebouwd op de Woudbloem en in 2001 te water gelaten; custom bild d.w.z. de indeling en toebehoren zijn aangebracht volgens onze wensen. Zo is de stahoogte in wc/douche, kombuis en kajuit overal 2,03m en zijn de bedden 2,20m lang. De boot is 10,30m lang, 3,40m breed en steekt 0,90m diep. Met gestreken mast is de doorvaarhoogte 2,43m. In het vooronder zijn twee bedden; de matrassen liggen op lattenbodems. Van de bank in de kajuit kan een bed gemaakt worden. De dieselolietank kan 600 liter olie bevatten en de watertank 250 liter. De binnenbetimmering is teak met veel massiefhouten lijsten. De 4 deuren van de kajuit naar de kuip zijn ook massief. De binnenste twee kunnen open zodat kuip en kajuit één geheel vormen.

 

 

  

 Te koop "SANNE"

€ 59.000,=

Boot voor lange mensen

 

 2. De motor is een Deutz DT4.29: 4 cylinder turbo diesel 61 kW (83 pk) (aantal draaiuren t/m september 2017, 1950). Dit vermogen is meer dan voldoende om de boot voort te stuwen. De kruissnelheid bij 1800 toeren is 6,5 kn/h (12 km/h). Het olie verbruik is dan 3,7 liter per uur. De motor wordt gesmeerd én gekoeld door dezelfde olie en deze olie verwarmt (als de motor draait) het water in de 40 liter boiler. De olie wordt gekoeld door een warmte wisselaar; evenzo de olie van de keerkoppeling. Wanneer de walstroom is aangesloten, kan de boiler ook verwarmd worden d.m.v. een 800 Watt verwarmingselement. Aan de motor is een Hurth HSW 250A keerkoppeling gemonteerd die door Vetus Bullflex koppeling verbonden is met een 40mm vet gesmeerde schroefas. Daarop is een vier-blads schroef Vetus type P4E gemonteerd. De motor drijft een dynamo van het type Altenator 12 Volt - 95 Amps aan. In de motorruimte staan drie accu's van elk 120 AH. Twee staan paralel en zijn de gebruikersaccu's en de derde is de startaccu. De Vetus accu-keuzeschakelaar kan in de standen 1, 2 of both gezet worden. Op het dak  van de kajuit zijn twee BP SOLAR zonnepanelen aangebracht die elk 85 Watt kunnen leveren. De Fox 350 laadregelaar bepaald, afhankelijk van de accuspanning, welke accu's geladen worden. Als walstroom is aangesloten, kan de Vitron acculader 12 V 40 Amp. de accu's laden en de apparaten van stroom voorzien. Er is een accu-hoofdschakelaar gemonteerd voor boegschroef en ankerlier.

3. De kajuit, kombuis en vooronder kunnen worden verwarmd met Ebersprächer Airtronic die brand op dieselbrandstof.

4. Na de watertank is een waterfilter opgenomen in het circuit. In de motorruimte is de Vetus 8 liter hydrofoor gemonteerd. Deze levert water aan de 40 liter boiler, keuken en doucheruimte. In de keuken en de doucheruimte kan warm water getapt worden.

5. De keuken bevat ondermeer een compressorkoelkast en een 4 pits gasstel. Onder de kuipbank is een gasbun gemaakt met afvoer naar buiten, waarin twee propaan flessen staan met 10,5 kg. Een elektrische schakelaar in de keuken opent of sluit de gasaanvoer.
6. De stuurstand bevat de volgende instrumenten: Helemaal links onder de thermostaat van de kachel (zie 3), daarnaast de hoorn van de marifoon Shipmate RS8300 met de luidspreker, daarnaast het mahoniehouten stuurwiel Vetus KB55. De beweging wordt hydraulisch aan de roeras doorgegeven. Op het dashboard van links naar rechts: Schakelpaneel, instrumentenpaneel van de motor, de zwenkschakelaar van de Gupa boegschroef en de één-handel bediening voor de motor met keerkoppeling. Het lichtgrijze kastje in het electronisch kompas Raymarine ST40. Rechts darvan de dieptemeter-log, die in 2013 is vervangen door de Raymarine ST40 bidata; meter voor diepte, snelheids, log en watertemperatuur.  
  7. Elke herfst werd de boot uit het water gehaald, schoongespoten en op de werf, "De Woudbloem marine Service" waar ze is gebouwd, binnen gezet. De twee "ogen" in het lichtblauwe gedeelte zijn de uitgangen van de Gupa boegschroef. Aan stuurboord in het donkerblauwe gedeelte is nog net het RVS anker zichtbaar. Op het dek staat de elektrische ankerlier van Vetus: Alexander lll. een voetschakelaar bekrachtigt de lier. Elk voorjaar werd het onderschip in de antifouling gezet. Op de foto is die lichtblauwe antifouling goed te zien.
8. De kuip vormt door de twee openstaande deuren één geheel met de kajuit. In de rail onder de dakoversteek kan een katoenen afdak geschoven worden die met aluminium stangen achter omhoog wordt gehouden en strak gezet met touwen. De zwemtrap komt uit op het zwemplatvorm waaronder de vuilwatertank van 200 liter zich bevindt. In de kuip aan bakboord is een tweede éénhandel bediening voor motor en keerkoppeling gemonteerd. Ook kan hier een joy-stick aangesloten worden voor de besturing, zodat buiten gestuurd kan worden.  

9. Douche en wc. Het elektrische scheepstoilet (gespoeld wordt met buitenwater), de douche en de wastafel met daaronder een bergruimte, bevinden zich in één ruimte die geheel is afgetimmerd met formica. Een driewegkraan  bepaald of het vuile water naar de vuilwatertank of naar het buitenwater afgevoerd wordt.

10. Bergruimtes bevinden zich: onder de slaapbanken, onder het aanrecht, onder de zitbank in de kajuit, in de kastwand aan bakboord, de hangkast naast de bank aan stuurboord, onder de kuip, onder de achterbank van de kuip en in de motorruimte. Op de hangkast staat een JVC radio / cd met 12 V aansluiting. Er is bekabeling aanwezig voor t.v. ontvangst.

 
Ga naar boven